EValuation Capital Management viert 15 jarig bestaan

EValuation Capital Management en het door haar beheerde EV Smaller Companies Fund vieren dit jaar hun 15-jarig bestaan. We kijken terug op heel mooie jaren met ook zeer uitdagende beursomstandigheden waaronze investeringsstrategie haar kracht kon bewijzen. Het team bestaat inmiddels uit zes ervaren beleggingsprofessionals en het beheerd vermogen is gegroeid naar € 170 miljoen.

Het EV Smaller Companies Fund is in mei 2006 van start gegaan en belegt met een long/short strategie. Sindsdien heeft het fonds een nettorendement behaald van 216% ofwel 8% per jaar. Dit rendement kwam tot stand bij een risico dat de helft bedroeg van het marktrisico (netto marktpositie 49%). Hiermee is het EV Smaller Companies Fund geslaagd in haar beoogde opzet; het realiseren van een goed rendement bij een risico dat aanzienlijk lager ligt dan het marktrisico. Dit heeft als bijkomend effect een relatief rustig verloop van het jaarlijks rendement. De beheerder zal deze beleggingsstrategie in de komende jaren blijven voortzetten.

Ook het in oktober 2020 gelanceerde EV Micro Companies Growth Fund heeft een mooie start laten zien. Dit aandelenfonds richt zich op kleine ondernemingen met een aantrekkelijk groeipotentieel voor de lange termijn en kijkt hierbij nadrukkelijk naar enkele megatrends. Het fonds heeft na zes maanden een nettorendement behaald van 27%. Gelet op het type bedrijven in de portefeuille verwachten wij dat zij in staat zijn om de aankomende jaren hard door te groeien.

Profiel EV Smaller Companies Fund

Het fonds is een long/short aandelenfonds, met focus op Nederlandse, Belgische en Duitse ondernemingen, die actief beheerd wordt en waarbij de combinatie van long en short beleggingen ervoor zorgt dat de portefeuille een risico heeft dat aanzienlijk lager ligt dan dat van de markt. Het fonds belegt hoofdzakelijk in kleinere beursgenoteerde ondernemingen met een marktkapitalisatie van € 500 miljoen tot € 5 miljard. Het fonds heeft als doelstelling het realiseren van een zo goed mogelijk rendement bij een risico dat aanzienlijk lager ligt dan het marktrisico en streeft hierbij naar een gemiddeld nettorendement op de middellange termijn van 8% per jaar.

Profiel EV Micro Companies Growth Fund

Het fonds belegt in aandelen van beursgenoteerde bedrijven met een kleine marktkapitalisatie van maximaal € 500 miljoen, met een focus op Nederlandse, Belgische en Duitse ondernemingen. Het fonds bestaat uit een geconcentreerde ‘long-only’ aandelenportefeuille van maximaal 20 posities. Het fonds zal bij voorkeur beleggen in ondernemingen die een aantrekkelijk groeipotentieel bieden voor de lange termijn en kijkt hierbij nadrukkelijk naar zogenaamde megatrends: Geconnecteerde Wereld & Industrie 4.0, Slimme Mobiliteit, Energietransitie & Klimaat en Gezondheidszorg & Welbevinden. Dit zijn trends die een grote invloed hebben op de maatschappij en zichtbaar zijn in ontwikkelingen op het gebied van technologie, demografie en ecologie. Deze lange termijn trends zijn volgens de beheerder minder gevoelig voor de invloed van de economische cyclus. Doelstelling is het behalen van een gemiddeld nettorendement op de lange termijn van minimaal 10% per jaar.

Profiel EValuation Capital Management

EValuation Capital Management is de beheerder van beide fondsen en staat onder toezicht van de AFM en DNB. Het beschikt over een ervaren beleggingsteam welke naast de oprichters Charles Estourgie en Willem de Vlugt bestaat uit Patrick de Pont en Dirk Verbiesen. Dit team beschikt gezamenlijk over meer dan 80 jaar ervaring in het beleggen in kleine beursgenoteerde ondernemingen. Het totaal beheerd vermogen bedraagt € 170 miljoen. Beide fondsen rekenen onder meer family offices, vermogende particulieren en gespecialiseerde vermogensbeheerders tot haar participanten. Het team participeert mee in beide fondsen.

Voor meer informatie:
Willem de Vlugt
020 8804193
wdv@evaluationcapital.com

Charles Estourgie
020 8804194
ce@evaluationcapital.com