De Tijd: 5 favoriete aandelen van Willem de Vlugt en Charles Estourgie (maart 2024)

Dit artikel is op 2 maart 2024 gepubliceerd in De Tijd. Bekijk bijgaande grafieken via het document onderaan dit artikel.

De beheerders van het Nederlandse EValuation Capital Management kleuren hun selectie nog wat Belgischer dan gewoonlijk.

UCB | Farma

Na enige vertraging heeft UCB de goedkeuring van de FDA (de Amerikaanse medicijnenwaakhond en de poortwachter tot de lucratieve markt) gekregen voor het middel Bimzelx. Bimzelx was eerder al goedgekeurd in 16 landen, waar de verkopen positief evolueren. Vanwege een waarschuwing op de bijsluiter heeft de markt de piekomzetverwachting aanzienlijk verlaagd. Hoewel de introductie nog maar recent plaatsvond, zijn de voorschrijfdata uit de VS heel bemoedigend. Met de lancering van drie goedgekeurde medicijnen, een afnemende impact van het verlies aan exclusiviteit van een aantal medicijnen en een goedgevulde pijplijn zijn de groeivooruitzichten voor UCB zeer goed.

Aalberts | Industrieel

Aalberts is met zijn producten en systemen actief in vier eindmarkten: duurzame gebouwen, systemen om halfgeleiders efficiënter te maken, duurzaam transport en industriële niches. De koers heeft geleden onder een verzwakkende macro-economische omgeving, de scherpe stijging van financiële kosten die van invloed zijn op zijn eindmarkten en voorraadafbouw. Desondanks verwachten wij groei en een verbetering van het operationele resultaat in 2024. Een herstel van de inkoopmanagersindex in Europa, stabilisering van verschillende eindmarkten, verdere overnames en de huidige lage waardering bieden een goed instapmoment.

Kinepolis | Bioscopen

Ondanks de stakingen van de Amerikaanse acteurs- en schrijversvakbonden is 2023 dankzij het succes van ‘Barbenheimer’ het jaar van de wederopstanding van Kinepolis gebleken. Met een veelvoud aan kaskrakers in de wachtrij zullen de tweede helft van 2024 en 2025 sterke bioscoopjaren worden voor Kinepolis. Gezien de hoge mate van cashflowgeneratie is de balans van Kinepolis inmiddels aanzienlijk aangesterkt. Naast verdere investeringen in premium filmervaringen kan Kinepolis zich weer richten op grotere overnames.

D’Ieteren Group | Holding

D’leteren Group blijft een favoriet, waarvan Belron (Carglass) de belangrijkste activiteit is. Belron vertoont een sterke groei, mede dankzij het vervangen van dure ADAS-ruiten (autoruiten met camera’s). De vooruitzichten blijven gunstig, aangezien de mate waarin ADAS-ruiten zijn doorgedrongen in de markt nog voldoende ruimte biedt voor verdere groei. Daarnaast bezit het interessante participaties in het transport-after-salessegment, gefragmenteerde markten met voldoende ruimte voor consolidatie. De ruime kaspositie zou nog fors kunnen groeien mocht worden besloten Belron naar de beurs te brengen.

ASR | Verzekeringen

De verzekeraar ASR heeft een dynamische periode achter de rug. Door de overname van de Nederlandse activiteiten van Aegon heeft ASR een derde van de Nederlandse pensioen- en levensverzekeringsmarkt in handen. Onlangs werd het al jaren aanslepende Woekerpolis-dossier afgesloten en werd de onlinebank Knab verkocht. De komende periode zal de aandacht vooral uitgaan naar de integratie van Aegon Nederland en de daarmee gepaard gaande synergievoordelen. ASR is zeer goed gefinancierd. Naast een riant dividend lijkt een aandeleninkoopprogramma waarschijnlijk.