De Tijd: 5 favoriete aandelen van Willem de Vlugt en Charles Estourgie (maart 2023)

Dit artikel is op 4 maart 2023 gepubliceerd in De Tijd. Bekijk bijgaande grafieken via het document onderaan dit artikel.

De Terugblik

EValuation Capital Management is een vermogensbeheerder uit Amsterdam die focust op kleinere aandelen in Nederland en omstre­ken. Het vorige optreden van Willem de Vlugt en Charles Estourgie dateert van 4 maart 2022. Hun vijftal staat op een ge­middelde winst van 12,7 procent exclusief dividenden. Over dezelf­de periode won de Stoxx600-index 9,5 procent.

Flow Traders (Liquiditeitsverschaffer)

Flow Traders is een liquiditeitsverschaffer in ETF’s. Het verschil tussen bied- en laatprijzen is de winst van het bedrijf en het loopt hierbij geen koersrisico. Waar Flow eerst slechts handelde in Europese aandelen ETF’s en met name profiteerde van een hoge volatiliteit, heeft zij zich de afgelopen jaren aanzienlijke verbreed. Flow is nu wereldwijd actief en handelt ook in ETF’s op obligaties, crypto’s en valuta. De optimalisatie van haar eigen kapitaal en de geplande uitbreiding van het handelsboek zal het verdienvermogen van Flow de komende jaren fors vergroten.

TKH Group (Technologie)

TKH Group is een technologiebedrijf dat oplossingen biedt op het gebied van industriële automatisering, energietransitie, digitalisering en veiligheid. Zo heeft TKH innovatieve technologieën in o.a. 2D/3D machine vision, subsea energiekabels en bandenbouw machines; allemaal activiteiten met hoge structurele groei en aantrekkelijke marges. Met een goed gevuld orderboek, een afnemende componenten schaarste en recente capaciteitsuitbreidingen kan TKH de komende jaren fors groeien. De gezonde balans laat zowel aanvullende acquisities als een mooi dividend toe.

Kinepolis (Bioscoop)

Kinepolis heeft door beperkende maatregelen en sluitingen, zwaar geleden onder Covid. Dankzij een sterke kostenbeheersing, geholpen doordat het vastgoed in eigendom heeft, bleef het verlies beperkt. De huidige beurswaarde wordt thans volledig verklaard door de waarde van het vastgoed. Inmiddels nemen de bezoekersaantallen weer toe en met het heropenen van de Chinese markt is ook het moment aangebroken voor filmstudio’s om de reeds gemaakte blockbusters uit te brengen. De film line-up voor 2023-2024 is veelbelovend, waarmee de vooruitzichten voor Kinepolis gunstig zijn.

Norma Group (Maakindustrie)

Norma is marktleider in verbindingscomponenten (bevestigingsclips) voor de automobiel- en maakindustrie. Het bedrijf profiteert van groeitrends als de almaar strikter wordende milieuwetgeving op het gebied van productie, hernieuwbare energie en mobiliteit. Het bedrijf had te kampen met dalende marges veroorzaakt door integratieproblemen, gestegen grondstofprijzen en een volatiele autoproductie. Dit lijkt inmiddels onder controle en met een herstel van de marges is het aantrekkelijk gewaardeerd. Recentelijk werd dit onderstreept door mogelijke interesse vanuit Private Equity.

Cancom (Digitalisering)

Cancom is één van de grootste IT-systeemhuizen in Duitsland, waarbij KMO’s en overheidsinstanties geholpen worden in hun digitale transformatie. Cancom focust zich op oplossingen via de cloud. Deze cloudoplossingen kennen een hoge marge en genereren wederkerende inkomsten. Met een record orderboek zijn de vooruitzichten uitstekend. Onder de recent aangetreden CEO zal er ook meer aandacht komen op winstgevendheid. De groep beschikt over een aanzienlijke kaspositie (30 procent van de beurswaarde) en de komende periode zijn dan ook overnames te verwachten.