De Tijd: 5 favoriete aandelen van Willem de Vlugt en Charles Estourgie

Dit artikel is op 11 maart 2019 gepubliceerd in De Tijd. Bekijk het originele artikel via het document onderaan deze pagina.

Willem De Vlugt en Charles Estourgie van EValuation Management Capital zijn gespecialiseerd in kleinere aandelen in de Benelux en Duitsland.

De terugblik

Willem de Vlugt en Charles Estourgie van EValuation Capital Management investeren in kleinere aandelen uit de Benelux en Duitsland. Het Amsterdamse EValuation zoekt een balans tussen kapitaalgroei en kapitaalbehoud. Het vorige optreden op deze pagina dateert van 10 maart 2018. Het vijftal staat op een gemiddeld verlies van 10 procent, exclusief gewone dividenden, inclusief het buitengewone dividend van Sligro. Over die periode verloor de Stoxx600 1,8 procent.

Fagron (Farma)

Fagron is wereldwijd actief op het gebied van farmabereidingen voor ziekenhuizen en apotheken. Na enkele turbulente jaren heeft de onderneming onder leiding van de nieuwe CEO zijn positieve momentum teruggevonden. In de tweede helft van 2018 versnelde de organische groei in alle regio’s. In de VS hebben de ziekenhuizen de weg gevonden naar de nieuwe faciliteit in Wichita. Naast autonome groei zullen strategische overnames de komende jaren leiden tot een verdere versnelling van de groei. De markt voor gepersonaliseerde medicatie is in volle ontwikkeling en biedt de komende jaren veelkansen voor de farmaspecialist.

SBM Offshore (Maritiem dienstverlener)

SBM Offshore is gespecialiseerd in het ontwerp, de vervaardiging en de verkoop van drijvende productie- en opslagplatforms voor de olie- en gasindustrie. Het segment voordeze zeer complexe platforms wordt gedomineerd door twee spelers, waaronder SBM. Onlangs kon het bedrijf een streep zetten onder enkele juridische procedures in Brazilië. Na een aantal jaren van moeilijke omstandigheden kijkt SBM met vertrouwen naar de toekomst. De markt verwacht dat de komende paar jaar nieuwe platforms worden besteld. SBM denkt dat het er twee per jaar zal kunnen bouwen.

Intertrust (Trustkantoor)

Intertrust is een van de grotere trustkantoren in de wereld. Het beheert vennootschappen en verleent juridische en financieel-administratieve diensten aan ondernemingen, fondsen en vermogende particulieren. In een almaar complexere omgeving en continu veranderende regelgeving is het voor bedrijven lastig om aan alle we”en en regels te voldoen. Intertrust is goed gepositioneerd om hiervan te profiteren. Het kantoor genereert met zijn activiteiten een sterke stabiele kasstroom. De nieuwe CEO heeft de focus versterkt en zet meer in op digitalisering.

Befesa (Recyclage)

Befesa is de Europese marktleider in recyclage van gevaarlijke afvalstoffen voorstaal- en aluminiumproducenten. De milieuvoorschriften eisen dat staalproducenten de zinkhoudende stof, die vrij komt bij het smelten van staal, veilig afvoeren. Befesa recycleert deze stof in eenvan haar elf Europese faciliteiten. De relatiesmet klanten zijn voor de lange termijn en de toetredingsdrempels zijn hoog. Volgend jaar opent Befesa zijn eerste faciliteit in China, omdat daar strengere milieu-eisen komen. De capaciteit zal met 13 procent toenemen ende verwachting is dat nog faciliteiten in China volgen.

Cancom (IT-dienstverlener)

Cancom is een van de grootste IT-systeemhuizen met een focus op kmo’s inDuitsland.De onderneming richt zich op cloudoplossingen met eigen software. Die hebben niet alleen een hogere marge maar zijn door het abonnementsmodel voorspelbaar qua inkomsten. Na forse investeringen in zijn eigen cloudproduct zal de verdere groei van de onderneming de vrije kasstroom fors doen toenemen. Een gezonde financiële positie geeft het bedrijf de ruimte om ook in de komende jaren nog overnames te financieren.