Bod op EQS Group

Thoma Bravo heeft met EQS Group een overeenkomst gesloten, waarbij Thoma Bravo een bod in contanten uit zal brengen van € 40 per aandeel. Dit is een premie van 53% ten opzichte van de slotkoers op 15 november 2023.
Thoma Bravo is een grote Amerikaanse private equity investeerder, die al ruim 20 jaar in technologie en software ondernemingen investeert. Het bod van € 40 per aandeel waardeert EQS op € 400 miljoen, wat overeenkomt met een 2024-2025 EV/EBITDA’s van respectievelijk 24,5x en 16,0x.

De Raad van Commissarissen en de Raad van Bestuur van EQS ondersteunen het bod en Thoma Bravo zal bij de overname een additionele kapitaalverhoging doorvoeren van 10% (€ 40 miljoen) om de financiële slagkracht van EQS te versterken. Thoma Bravo hanteert geen ondergrens voor gestanddoening van het bod, inmiddels heeft het wel al toezeggingen van 60% van de aandeelhouders in EQS. De transactie zal naar verwachting begin 2024 worden geëffectueerd, waarbij Thoma Bravo voornemens is om EQS direct van de beurs te halen.

EValuation Capital is via het EV Micro Companies Growth Fund sinds oktober 2020 geïnvesteerd in EQS. EQS is een Duitse onderneming actief op het gebied van digitale oplossingen voor investor relations en compliance, waaronder het efficiënt versturen van allerlei digitale documentatie (zoals persberichten), het faciliteren van webcasts en virtuele aandeelhoudersvergaderingen en rapportage systemen op het gebied van compliance. De positionering van EQS is interessant met een sterk marktaandeel in de thuismarkt (DACH regio) en veel groeipotentieel in andere Europese landen, Azië en de VS. De trends omtrent toenemende regelgeving en digitalisering zijn belangrijke aanjagers voor een sterke groei in de komende jaren. Met vooral omzet uit op SaaS (Software as a Service) gebaseerde meerjarige contracten, biedt EQS een sterke voorspelbaarheid en hoge mate van terugkerende omzet en winst. De vooruitzichten voor EQS zijn uitstekend en de invoering van de klokkenluidersregeling in Europese wetgeving zorgt voor een versnelling van de groei.

Gelet op de te verwachten groei in de komende jaren is het jammer dat dit mooie bedrijf van de beurs verdwijnt. Tegelijkertijd vinden we dat de hoogte van de bieding recht doet aan de gunstige vooruitzichten. Voor het EV Micro Companies Growth Fund heeft deze investering een rendement van 66% opgeleverd. De hoogte van de bieding is eveneens een indicatie voor de zeer forse onderwaardering in het small/micro cap segment van de markt. Dit heeft duidelijk de aandacht getrokken van private equity. EQS was de tweede overname in de portefeuille en we verwachten dan ook dat dit niet de laatste bieding zal zijn op ondernemingen van het EV Micro Companies Growth Fund.

Amsterdam, 25 november 2023

Dit is reclame. Raadpleeg het prospectus van het EV Micro Companies Growth Fund en het essentiële informatiedocument voordat u een beleggingsbeslissing neemt. Het EV Micro Companies Growth Fund investeert in beursgenoteerde bedrijven uit de Benelux en Duitsland met uitzonderlijke groeivooruitzichten voor de lange termijn. Het EV Micro Companies Growth Fund is opgenomen als beleggingsinstelling in het register dat wordt gehouden door de Autoriteit Financiële Markten.

Profiel EValuation Capital Management

EValuation Capital Management is de beheerder van het EV Smaller Companies Fund en EV Micro Companies Growth Fund en staat onder toezicht van de AFM en DNB. Het beschikt over een ervaren beleggingsteam welke naast de oprichters Charles Estourgie en Willem de Vlugt bestaat uit Dirk Verbiesen, Patrick de Pont, Mathieu van Oosterhout en Jorrit Neijenhuizen.

Dit team beschikt gezamenlijk over meer dan 100 jaar ervaring in het beleggen in kleine beursgenoteerde ondernemingen. Beide fondsen rekenen onder meer family offices, vermogende particulieren en gespecialiseerde vermogensbeheerders tot haar participanten. Het team participeert mee in beide fondsen.