De Tijd: 5 favoriete aandelen van Willem de Vlugt en Charles Estourgie

Dit artikel is op 5 maart 2022 gepubliceerd in De Tijd. Bekijk bijgaande grafieken via het document onderaan dit artikel.

De Terugblik

Willem de Vlugt (links) en Charles Estourgie (rechts) van EValuation Capital Management zijn gespecialiseerd in kleinere aandelen uit de Benelux en Duitsland. Het vorige optreden dateert van 6 maart 2021. Het vijftal staat op een gemiddeld verlies van 34 procent inclusief dividend. Over dezelfde periode won de Stoxx600-index 6 procent.

D’leteren (Holding)

D’leteren blijft een favoriet, waarvan Belron (Carglass) de belangrijkste activiteit is. Belron vertoont een sterke groei, mede dankzij het vervangen van dure ADAS-autoruiten (autoruiten met camera’s). De vooruitzichten de komende jaren zijn gunstig, aangezien ADAS-ruiten verplicht zijn bij nieuwe auto’s. D’leteren heeft zijn aanzienlijke kaspositie aangewend om een belang van 40 procent te kopen in TVH Parts, actief in onderdelen voor voorheftrucks en industriële machines. Onlangs maakte D’leteren bekend Parts Holding Europe, onderdelen voor voertuigen en vrachtwagens, te willen overnemen.

Fagron (Farma)

Fagron is wereldwijd actief in magistrale bereidingen van geneesmiddelen en farmaceutische grondstoffen en rekent ziekenhuizen en apotheken tot zijn klanten.De pandemie had, vooral in Europa, een negatief effect op de omzet door de uitgestelde zorg. Het lijkt erop dat de niet dringende zorg en planbare operaties weer kunnen worden uitgevoerd. Het merendeel van de activiteiten van Fagron draait goed en de VS biedt groeipotentieel. Daarnaast is Fagron weer op overname pad. De vooruitzichten zijn goed en het bedrijft biedt een voorspelbare winstgroei.

Boskalis (Baggeren)

Boskalis is een leidende speler op het gebied van baggeren en maritieme dienstverlening. Na een aantal mindere jaren zijn de vooruitzichten aan het verbeteren. Het orderboek staat op een recordstand en maakt de dat de bezetting van de grote baggerschepen de komende drie jaar is veiliggesteld. Daardoor kan Boskalis selectiever omgaan met het aannemen van baggerwerk. Ook draaien de activiteiten voor de windenergie op volle toeren. Dat vormt een solide basis voor de winstontwikkeling. Boskalis bezit een forse kaspositie en zal bij de jaarresultaten de strategie voor de komende jaren toelichten.

ASMI (Chipsector)

ASMI is een leverancier van productiemachines voor de halfgeleiderindustrie. ASMI is gespecialiseerd in de productie, de verkoop en het onderhoud van machines die wafers bewerken voor het maken van microprocessoren. De onderneming is uitzonderlijk goed gepositioneerd in Atomic Layer Depositioning (ALD). Die machines zijn onontbeerlijk in de productie van geavanceerde, kleine processoren. ALD groeit hard en is goed voor meer dan de helft van de omzet. De digitalisering van de samenleving, met thema’s als 5G, autonoom rijden, cloudcomputing en kunstmatige intelligentie, ligt aan de basis daarvan.

Cancom (Digitalisering)

Cancom is een van de grootste IT-systeemhuizen in Duitsland, waarbij kmo’s en overheidsinstanties geholpen worden in hun digitale transformatie. Cancom focust toenemen op oplossingen via de cloud. Die cloudoplossingen kennen ene hoge marge en genereren voorspelbare inkomsten. Na de verkoop van de Engelse activiteiten richt Cancom zich op Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Met een recordorderboek zijn de vooruitzichten voor 2022 uitstekend. De onderneming beschikt over een aanzienlijke kaspositie. Er loopt een aandeleninkoopprogramma en ook overnames zijn te verwachten.